Main menu

Search
Login
Signup
Links
<< Previous thread | Next thread >>   
[Bug] X-OpenOffice.org 3.2.1 [rev16]

Author Post
gibdemaffen
Fri 04 Jun 2010 - 10:38
online
Registered Member #38871
Joined: Fri 04 Jun 2010 - 10:31
Posts: 27

Software name: X-OpenOffice.org 3.2.1 [rev16]
Link winPenPack:X-OpenOffice.org 3.2.1 [rev16]
Bug or NOT portability motivation: OO does not memorize the usage of JRE
Software license:GNU Lesser General Public License
Possible fix (optional):


if you untick "use JRE" and restart OO the next time, OO has forgotten the setting and "use JRE" is active again.



Back to top
Danix
Fri 04 Jun 2010 - 12:59

online

Registered Member #1
Joined: Fri 29 Dec 2006 - 05:38
Location: Sassari
Posts: 12916
Possible fix: x-openoffice.org.zip

Please note. Overwrite the X-OpenOffice.org.ini file and the set your language here:

;---------------
;lang=it-IT
lang=en-US
;---------------
Back to top
Website
Danix
Fri 04 Jun 2010 - 16:59

online

Registered Member #1
Joined: Fri 29 Dec 2006 - 05:38
Location: Sassari
Posts: 12916
Technical details (only in Italian, sorry..).
Indicazioni tecniche per gli sviluppi futuri.

Nel launcher postato (rev 17) è stata disattivata questa parte:

;[RunAfter]
;FileDelete=%OPEN_OFFICE_USER_HOME%\user\config\javasettings_Windows_x86.xml

Questa istruzione, che cancella il file "javasettings_Windows_x86.xml" dal profilo, è necessaria nelle vecchie versioni di X-OpenOffice.org (di sicuro la 2.4.2) per evitare che non venga trovata la virtual machine se il software viene spostato. Se il file non viene cancellato, ma viene solo aggiornato il percorso di Java su $Lib$ (cosa che peraltro avviene automaticamente), spostando il software e aprendo un database verrà mostrato un errore. Questo accade perchè, benchè vengano riconosciute le varie installazioni di JRE presenti sul computer (compresa Java portable in $Lib$), non appare selezionata nessuna versione (vedi immagine successiva).

Anche nelle nuove versioni (ho testato solo quest'ultima), se si sposta il programma, viene aggiornato automaticamente il percorso di Java nel file "javasettings_Windows_x86.xml", e anche qui nessuna installazione di Java appare selezionata, almeno in un primo momento. Però, aprendo un database, JRE viene riconosciuta, si autoseleziona una delle installazioni nelle opzioni e viene avviato il modulo specifico di OpenOffice.org.





Per eventuali test: aprire il file X-OpenOffice.org.ini (rev 16) e disattivare la parte di codice postato sopra. Provare quindi ad aprire/creare dei database spostando X-OOo di posizione e partizione.

--- edit ----

Oppure usare il nuovo launcher X-OpenOffice.org_3_launcher_1.4_rev17

[ Edited Fri 04 Jun 2010 - 17:18 ]
Back to top
Website
Taf
Fri 04 Jun 2010 - 18:31

online

Registered Member #251
Joined: Mon 22 Jan 2007 - 10:12
Location: Buttrio (UD)
Posts: 3292
Technical details (translation of previous post).
Technical Informations for future developments.

In the new launcher (rev 17) the part shown below now is not activated:

;[RunAfter]
;FileDelete=%OPEN_OFFICE_USER_HOME%\user\config\javasettings_Windows_x86.xml


This statement, which deletes the file "javasettings_Windows_x86.xml" in the profile, is needed in older versions of X-OpenOffice.org (2.4.2 for sure), to avoid the virtual machine not found issue if the software is moved. If the file is not deleted, but is only updated on the Java path on $Lib$ (moreover this automatically happens), moving the software and opening a database an error will be shown. This appens because, though the JRE installations are recognized from your computer (including the portable Java present in $Lib$), any version is selected (see next image).

Also in new releases (test is made with the last one only) if you move the program, the Java path present in the file "javasettings_Windows_x86.xml" is automatically updated. Also in this case, in the first time, any Java installation is selected. But, opening a database, the JRE is recognized one installation present in previous options is autoselected and the dedicated OpenOffice.org module starts properly.





For personal test: open the X-OpenOffice.org.ini (rev 16) file and deactivate the part of code shown above. After this please try to open/create some database, moving your X-OOo into another position (or partition, or device).

--- edit ----

Otherwise, please try using the new launcher X-OpenOffice.org_3_launcher_1.4_rev17
Back to top
gibdemaffen
Sat 05 Jun 2010 - 07:14
online
Registered Member #38871
Joined: Fri 04 Jun 2010 - 10:31
Posts: 27
Taf wrote ...

Otherwise, please try using the new launcher X-OpenOffice.org_3_launcher_1.4_rev17


I've gone ahead and tried the new launcher (and the .ini included in that archive) and it works great now!

thanks

you guys are doin a lot better job than those over there at portableapps.com or any other "portable"site. I love your launchers, your customizeable .inis, and the fact that "your" software cleans up after itself. keep on that good job!
Back to top
Taf
Sun 06 Jun 2010 - 20:41

online

Registered Member #251
Joined: Mon 22 Jan 2007 - 10:12
Location: Buttrio (UD)
Posts: 3292
Many Thanks gibdemaffen !

Answers like this are a real spur for Us!
We try to do our best, but without a proper feedback or help coming from final users we can't imporove our portabilizations.

Feel free to suggest and send us your opinion also on other programs.
Thank again, we love users like You .
See U soon.
Back to top
gibdemaffen
Mon 07 Jun 2010 - 16:52
online
Registered Member #38871
Joined: Fri 04 Jun 2010 - 10:31
Posts: 27
you're welcome. good software is rare these days and needs to appreciated appropriately. and your stuff is great software.

edit: some suggestions click here

[ Edited Mon 07 Jun 2010 - 17:04 ]
Back to top

Moderators: Danix, Taf, Rcs, Energy, zandet2, ZioZione, Admin, LordJim60

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System