Main menu

Search
Login
Signup
Links
<< Previous thread | Next thread >>   
Portable flashplayer for X-Chromium

Author Post
JackL
Sun 20 Jun 2010 - 12:07
online
Registered Member #6127
Joined: Tue 18 Sep 2007 - 16:36
Posts: 68

Hi there!
the newest version of chromium 6.0.426.0 (49004)
-Link-
works without problem with x-launcher.
news for this version is the support for WebM - new HTML5 video codec with V8 and vorbis audio codec inside.

for some reason I could not activate build in flash player - the solution for that is :
find flashplayer.xpi
downlowed and change extention to .zip
extract flashplayer.xpt and NPSWF32.dll
create folder "plugins" in \X-Chromium_6.0.397.0_build46552_rev10\Bin\Chrome
and copy extracted files there

and you can enjoy with portable browser with portable flashplayer now :]

Ciao a tutti
J
Back to top
Taf
Sun 20 Jun 2010 - 12:07

online

Registered Member #251
Joined: Mon 22 Jan 2007 - 10:12
Location: Buttrio (UD)
Posts: 3323
Hi JackL,
many thanks for your suggestion. It's very useful!!
I tried it and works properly also on my X-Chromium updated on release suggested by you.

PS: Same behaviour also on last version of X-Iron
Back to top
JackL
Sun 20 Jun 2010 - 12:08
online
Registered Member #6127
Joined: Tue 18 Sep 2007 - 16:36
Posts: 68
Hi Guys!

I found the parameter that have to be executed with exe shortcut for chromium to enable build-in flashplayer, but... I do not know how to set multiple parameters in launcher (I know - it's lame)

can you suggest anything?

the tutorial is:
"to use the bundled Flash Player plug-in, add --enable-internal-flash to your command line or shortcut for starting Google Chrome"

Ciao a Tutti
J
Back to top
JackL
Sun 20 Jun 2010 - 12:10
online
Registered Member #6127
Joined: Tue 18 Sep 2007 - 16:36
Posts: 68
Hi there!

I tried hard add new parameters but with no success to - anyone can help?
but I have found additional useful parameters instead:
--enable-sync-extensions
--sync-url = -Link-
will enable syncing extensions with your google account

all the best
J
Back to top
Danix
Sun 20 Jun 2010 - 12:24

online

Registered Member #1
Joined: Fri 29 Dec 2006 - 05:38
Location: Sassari
Posts: 12920
Since you have already solved the portable flashplayer problem (see the first post -Link- ), I did not understand why you want to add these parameters in the launcher. However, you can insert them in the same line, in the Parameters field:

Parameters=--user-data-dir="%Profile%" --enable-internal-flash


--- edit ---

I found this. So, it seems no more necessary to include NPSWF32.dll in "X-Chromium_6.0.397.0_build46552_rev10\Bin\Chrome\plugins". But a test is needed.

[ Edited Sun 20 Jun 2010 - 12:58 ]
Back to top
Website
Danix
Sun 20 Jun 2010 - 13:34

online

Registered Member #1
Joined: Fri 29 Dec 2006 - 05:38
Location: Sassari
Posts: 12920

Parameters=--user-data-dir="%Profile%" --enable-internal-flash

I found this

The parameter doesn't work (at least for me). Maybe it works only in Chrome, and not in Chromium.



include NPSWF32.dll in "X-Chromium_6.0.397.0_build46552_rev10\Bin\Chrome\plugins".

Instead, it works.





Back to top
Website
JackL
Sun 20 Jun 2010 - 14:16
online
Registered Member #6127
Joined: Tue 18 Sep 2007 - 16:36
Posts: 68
Thanks Danix
So that could be a reason why it didn't work for me as well (I have tried several options to include multiple parameters)
ok - I will follow that and in case I would find something interesting, I'll let you know
KR
J
Back to top
gibdemaffen
Mon 21 Jun 2010 - 10:46
online
Registered Member #38871
Joined: Fri 04 Jun 2010 - 10:31
Posts: 27
Chromium hasn't got built in flash - instead you could download a version of Chrome (in this case 437.3) - just go to -Link- download the package, open it using 7-zip, and extract the content.

Works with the Chromium launcher.

edit: you should enhance the launcher .ini with the following lines, in order to remove stuff Flash leaves behind on the HD.


[RunAfter]
FileDelete=%Profile%\Default\Cache\*.*
DirRemove=$LocalAppData$\Google
DirRemove=@AppDataDir@\Adobe
DirRemove=@AppDataDir@\Macromedia



[ Edited Mon 21 Jun 2010 - 10:47 ]
Back to top
JackL
Sun 27 Jun 2010 - 21:17
online
Registered Member #6127
Joined: Tue 18 Sep 2007 - 16:36
Posts: 68
Hi Gibdemaffen,
DirRemove=$LocalAppData$\Google is not a good idea if you have any other googles products e.g picasa - I had to scan and tagg again all my collection
Back to top

Moderators: Danix, Taf, Rcs, Energy, zandet2, ZioZione, Admin, LordJim60

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System